Sushitid!

Hei på deg,

Fredagens kokkelering gikk ut på å lage vegetar-sushi! Det er faktisk så enkelt at jeg ble helt overrasket, ettersom det ser så fancy ut. Sushi tar dog en stund å lage ettersom risen tar lang tid å forberede. Men det var virkelig verdt ventingen! Hjemmelaget sushi er også forholdsvis billig og spleiser du med kjæresten eller kollektivet, er det svært rimelig for så god mat.

Jeg hadde planlagt å ha tofu i sushien (for å få noe proteiner i meg), men det hadde de ikke der jeg handlet. Men jeg vil absolutt anbefale å lage med tofu for smakens skyld og for proteinenes skyld. Tofu får du kjøpt i helsekostbutikker eller i innvandrerbutikker.

Du trenger:

soyasaus – 1 pakke tang – 1 pakke sushiris – 1 bambus-rullematte – 1 gulrot – 1 agurk – 1 spisspaprika – 2 modne avokado

IMG_6165

Dette får du stort sett kjøpt i vanlige butikker.

Slik gjør du:

1. Følg instruksene på hvordan du skal forberede sushirisen (står på siden av pakken). Det tar ca. 45 min – 1 time å gjøre risen klar før du kan starte å rulle sushibitene. Lag gjerne risen dagen før eller sett av god tid.

IMG_6175

2. Mens risen avkjøler seg i kjøleskapet kutter du grønnsakene i tynne strimler som anvist på bildet lengre ned. Lag strimlene tynne og like lange som tangen. Da er det lettere å skjære rullen i biter når du er ferdig.

IMG_6177

Avokado love

IMG_6192

Kutt grønnsakene i tynne strimler

IMG_6195

Strimler av agurk, spisspaprika og gulrot

3. Fordel den kalde risen utover et ark av tang. Trykk risen godt ned sørg for å dekke helt ut i kantene. Pakken med tang inneholder 5 ark. Ett ark gir ca. 8 store biter.

IMG_6216

IMG_6224

Trykk risen ned og ha helt ut i kantene

4. Legg grønnsaksstrimlene som anvist på bildet og du er nå klar til å rulle. Bruk bambusmatten til å rulle sushien. Se anvisning på pakken hvordan du ruller.

IMG_6229

IMG_6231

Roll it!

5. Legg sushirullen over på en fjøl og kutt i passende biter. Ettersom risen er klebrig hjelper det å ha litt vann på kniven før du skjærer.

IMG_6242

IMG_6245

6. Legg sushibitene på et fat elle en trefjøl og server med soyasaus og evt. litt syltet ingefær ved siden av og wasabi for dem som liker det litt sterkt.

IMG_6250

IMG_6248

God appetitt og nyt søndagen folkens!

Johanne

xoxo

Reklamer

2 kommentarer om “Sushitid!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s