Pappas Granola

Hei på deg & hei fredag!

Da har jeg opprettet en like-side for bloggen på facebook. Linken finner du her. Klikk deg gjerne inn og lik siden. Jeg startet denne fredagen med å poste en konkurranse! Sjekk den ut! Vinneren får tilsendt denne knasende gode hjemmelagde granolaen. Pappa har alltid laget denne siden jeg var liten og derfor får han æren av navnet. Om du ikke vinner deler jeg oppskriften under så du kan lage den likevel. Crunchy, enkel og billig.

Du trenger:

1 dl hakkede mandler – 2 store never solsikkefrø – en neve sesamfrø – 1 neve revet kokkos – 2 dl havregryn – 1 dl rosiner – en stor sleiv lys honning

IMG_3948

Dette trenger du!

Slik gjør du:

1. Bland alle ingredienser i en bolle og tilsett deretter honningen. Miks godt slik at du får en noe klissete konsistens.

IMG_3949

2. Fordel granolaen i en langpanne og stek i ovenen på 200 grader i 10-15 minutter. Du vil ha den gyllenbrun.

IMG_3952

IMG_3954

Rett fra ovnen!

3. Når du tar ut langpannen er granolaen litt myk fordi den er varm. La den avkjøle seg på benken i 10 minutter før du putter den i et glass eller i en boks.

IMG_3955

Fordel granolaen gjerne i fine små syltetøyglass. Perfekt å gi bort hvis du skal i selskap eller nyte sammen med yoghurt til frokost.

IMG_3959

Granola har virkelig ingen grenser for ingredienser! Prøv gjerne med gresskarfrø, tranebær, dadler, linfrø, aprikos, cashewnøtter, hasselnøtter eller valnøtter. Du kan også bytte ut honning med sirup eller vanlig sukker. Jeg holder likevel en knapp på honning! Gir en perfekt crunchy konsistens!

God helg til deg:)

Johanne

xoxo

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s