Ovnsbakte grønnsaker

Hei kjære deg,

Jeg håper dere har hatt en fin helg med både Valentines Day og fastelavn! Etterfulgt av et festmåltid med tapas på lørdag, fulgte jeg opp søndagen i tradisjonens tro og lagde glutenfrie fastelavensboller. De ble knallgode og saftige! Med litt finjusteringer i forhold til mengder mel vil jeg snart dele den med dere også.

Helgen er snart over og mandag står for tur. Jeg kjenner allerede at den kommer til å bli bra! Og, hva er bedre enn å starte uken med sunne ovnsbakte grønnsaker? Forrige uke hadde jeg rester av diverse grønnsaker og kom ikke på noe bedre enn å bake dem i ovnen sammen med opphøgde poteter. Det var slett ingen dum ide, varme grønnsaker med smeltet chevre er så godt!

IMG_4044

Du trenger:

2 poteter – 1/3 kålrot – 3 store brokkolitrær – 1/3 purre – 4 tomatskriver – 1 sjampinjong – 4 store squashskiver – 4 store gulrotbiter – en neve gressløk – en skive sitron

Slik gjør du:

1. Sett ovenen på 200 grader.

2. Kutt potetene i tynne skiver og ha i en ildfast form sammen med litt olje (olivenolje gjør seg best) og salt. Miks og sett i oven. Potetene trenger noe lengre steketid enn grønnsakene, lag derfor potetbåtene først.

IMG_4045

3. Kutt opp grønnsakene slik som på bildet. Legg grønnsakene i en ildfast form og skvis litt sitron på toppen. Legg på litt chevre eller annen type ost før du legger på gressløken til slutt. Sitron fremhever smaken på grønnsakene og du trenger faktisk ikke å tilsette noe salt. Den perfekte smakstilsetning. Prøv selv!

IMG_4048

4. Sett grønnsakene inn i ovenen sammen med potetene. La stå i ca. 20 minutter. Avhengig av hvor store du kuttet potetene kan disse bli ferdig noe før grønnsakene. Pass på så de ikke brenner seg.

5. Server maten enkelt og delikat på en trefjøl. God middag!

IMG_4071

IMG_4069

IMG_4070

Jeg var så ivrig og sulten da maten var ferdig i ovnen at jeg faktisk mistet hele formen på gulvet. Derfor ble det en noe tilfeldig dandering på trefjølen. Flaks det var nyvasket på kjøkkengulvet! Pluss at 10 sekunders regelen gjelder (les; det tok 5 min å plukke opp, hehe). Maten smakte fremdeles nydelig.

Ha en fin søndag!

Johanne

xoxo

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s